Pirms gada es domāju ka sertificēts tulkojums ir tikai birokrātiska formalitāte. Mans draugs, kurš strādā advokātu birojā, mani pārliecināja par pretējo un es esmu priecīgs, ka viņš to izdarīja laicīgi.
Mums bija gadījums ar klientu, kurš iesniedza neapliecinātu tulkojumu tiesā. Dokuments izskatījās labi un tulkojums bija pareizs. Taču tiesa to noraidīja tikai tāpēc, ka tam nebija juridiskā apstiprinājuma. Klients bija spiests visu procesu atkārtot no jauna un tas izmaksāja dārgi gan naudā gan laikā.
Sertificēts tulkojums nav tikai par tulkojuma kvalitāti. Tas ir par juridisku uzticamību. Kad dokuments ir sertificēts, iestādes zina ka kāds profesionālis ir atbildīgs par tā precizitāti. Tas rada uzticamību un juridisko spēku, ko parastam tulkojumam vienkārši nav.
Profesionāli Sertificēti tulkojumi pakalpojumi nodrošina ne tikai pareizu tulkojumu bet arī visu nepieciešamo juridisko dokumentāciju. Tulkotājs apliecina savu darbu un notārs apstiprina visu procesu. Šī dubultā pārbaude dod garantiju ka dokuments tiks pieņemts jebkurā oficiālā iestādē.
Cilvēki bieži mēģina taupīt uz tulkošanas rēķina. Tas ir saprotami jo profesionāli pakalpojumi maksā vairāk nekā bezmaksas rīki. Taču ja dokuments tiek noraidīts un process jāsāk no jauna izmaksas ir daudz lielākas. Labāk izdarīt visu pareizi no pirmās reizes.
Mans ieteikums ir vienmēr izmantot sertificētus tulkojumus visiem svarīgiem dokumentiem. Tas nav lieks izdevums. Tas ir ieguldījums kas pasargā no dārgām kļūdām nākotnē.